خبر وتحلیل

ساخت وبلاگ

کمک در بحبوحه بیم و هراس!
نشست موسوم به «دوستان سوریه» (بخوانید دشمنان سوریه) روز گذشته در استانبول ترکیه برگزار شد. تصمیم برای برگزاری این نشست مداخله‌جویانه در امور سوریه، حاصل توافق «جان‌کری» وزیر امور خارجه آمریکا و «داوود اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه، در سفر گذشته کری به ترکیه بود. این نشست با حضور وزیران امور خارجه یازده کشور غربی و عربی و با موضوع بررسی راه‌های غلبه بر حکومت سوریه و چگونگی کمک بیشتر به تروریست‌ها برگزار شد. با اینکه این نشست بدون توافق خاصی به پایان رسید، جان کری پس از تأکید بر اینکه به حمایت از مخالفان دولت سوریه متعهد هستیم، گفت: «آمریکا 123 میلیون دلار دیگر در اختیار نیروهای مخالف حکومت سوریه قرار می‌دهد که به این ترتیب، کل این نوع کمک آمریکا به مخالفان به 250 میلیون دلار می‌رسد.» این در حالی است که آمریکا پیش‌تر اعلام کرده بود قصد دارد تجهیزات نظامی به ارزش 130 میلیون دلار از جمله سامانه‌های پیشرفته جنگی را به مخالفان بدهد. «ویلیام هیک» وزیر خارجه انگلیس نیز پس از نشست، اعلام کرد اتحادیه اروپا نیز در نشست، آینده خود موضوع کاهش ممنوعیت ارسال سلاح به مخالفان حکومت سوریه را دنبال می‌کند. در بین کشورهای حامی تروریست‌ها، وضعیت آمریکا و ترکیه ویژه است؛ از این رو، سعی می‌کنند در مقایسه با سایر کشورهای حامی تروریست‌ها، احتیاط‌آمیزتر عمل کنند، چرا که تعدد و تنوع گروه‌های تروریستی حاضر در سوریه، تنها شکلی و ظاهری نیست و آن‌ها از لحاظ باورهای ایدئولوژیکی و اهداف و روش‌ها نیز با یکدیگر اختلاف فاحش دارند. در بین آن‌ها از گروه‌هایی که فقط در پی جابه‌جایی قدرت در سوریه هستند، حضور دارند تا گروه‌هایی که اهداف و ادعاهایشان بسیار فراتر از جابه‌جایی قدرت در سوریه است و سوریه برای آن‌ها به‌مثابه یک جای پای مطمئن برای برداشتن گام‌های بعدی است و همین گام‌های بعدی است که آمریکا و ترکیه را نگران کرده و آن‌ها را واداشته تا با احتیاط بیشتری حرکت کنند و با طولانی‌تر کردن درگیری‌ها در سوریه بتوانند شناخت بیشتری از گروه‌های افراطی سلفی و وهابی و اهداف آن‌ها پیدا کنند. آن‌ها امروز متوجه شده‌اند که باید بابت آتشی که در سوریه افروخته‌اند، هزینه بپردازند، لکن در تلاشند تا این هزینه را به حداقل برسانند. وجود چنین نگرانی در این دو کشور به‌نوعی اختلاف در بین حامیان تروریست‌ها تلقی می‌شود که هماهنگی آن‌ها را مخدوش و حرکت آن‌ها را ناموزون و کند می‌کند و این، فرصت ارزشمندی برای حکومت سوریه است تا بتواند به روند سرکوب تروریست‌ها شتاب بیشتری ببخشد و صحنه را بیش از پیش به نفع خود تغییر دهد. 

موضع پیچیده هند در پیوند راهبردی با انرژی ایران                                                          پایگاه اینترنتی اکونومیک تایمز 21 آوریل 2013 (1اردیبهشت) در مقاله‌ای به روابط تجاری ایران و هند پرداخت و نوشت: احتمالاً روابط ایران و هند در حوزه انرژی پیچیده‌تر از واردات نفتی هند از ایران است. نکته مهم اینکه ایران تنها کشوری است که در بخش پالایشگاهی هند سهم دارد. ایران در شرکت نفتی چنای 15 درصد سهم دارد که مالکیت این سهم به اواخر دهه 1960 بازمی‌گردد. اگر در موضع‌گیری هند در مورد روابط راهبردی با ایران تردیدی وجود داشت، نخست‌وزیر هند یک هفته پیش به این تردیدها پایان داد. وی در نشست مشترک کابینه با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در برلین به طور شفاف گفت که ایران همچنان شریک راهبردی هند خواهد بود، هرچند هند بر ضرورت شفاف‌سازی در مورد بلندپروازی‌های هسته‌ای از سوی ایران تأکید می‌کند. در ادامه مقاله آمده است: جای تعجب نیست؛ زیرا این موضع‌گیری اعلامی هند برای چند دهه بوده است. کاهش تجارت و سرمایه‌گذاری هند در ایران از چشم جهان غرب دور نمانده، هرچند جهان غرب علناً به مواضع هند احترام می‌گذارد. تأکید هند بر حفظ روابط و پیوندهای تجاری با ایران تنها نشان‌دهنده وضعیت دشواری است که این کشور را مجبور می‌کند در عمل رفتار دیگری داشته باشد. ایران به‌تدریج در میان سرمایه‌گذاران و نهادهای اقتصادی غرب به انزوا کشیده می‌شود، این مسئله، چالش‌های عظیمی برای ایران و کشورهایی مانند هند، چین یا ژاپن ایجاد می‌کند. با وجود این، افزایش نیازهای هند به انرژی و نیز ناتوانی آن در یافتن منابع جدید نفتی و گازی در داخل، سبب می‌شود گزینه‌ای جز تلاش برای حفظ روابط سالم با ایران نداشته باشد. هند گزینه‌های بسیار اندکی دارد و مؤلفه‌های نامشخص بسیار است. این کشور به منابع مالی و نیز نهادهای متمایل به بیمه محموله‌های نفتی نیاز دارد؛ برای نمونه، در ماه فوریه دو پالایشگاهی که نفت خام ایران را پالایش می‌کردند، با بحران روبه‌رو شدند؛ زیرا بیمه‌کنندگان از پوشش بیمه‌ای محموله‌های نفتی ایران امتناع کردند. این وضعیت با اقدام شرکت هندی «جنرال اینشورنس آر‌ای» برای بیمه‌ کردن محموله‌های نفتی پایان یافت.
در پایان مقاله آمده است: هند در صورت تمایل به تداوم روابط تجاری با ایران، به یافتن راه‌حل‌هایی بومی نیاز خواهد داشت. در حال حاضر، آمریکا هند را شامل بخشودگی کرده است؛ اما اتحادیه اروپا تهدید کرده در صورتی که پالایشگاه‌های نفتی هند به پالایش نفت ایران ادامه دهند، بیمه آن‌ها را متوقف می‌کند. مقامات دولتی اظهار می‌کنند کاهش واردات تنها به‌دلیل کمبود حمایت لجستیک است و هند محدودیت‌ها علیه واردات نفت از ایران را نخواهد پذیرفت. یک مقام ارشد دولتی در وزارت کشور هند می‌گوید: هند تمایل ندارد علیه واردات نفتی از ایران محدودیت‌هایی اعمال کند و به روابط انرژی خود با ایران مادامی که شرایط توافق و حمایت لجستیک مطلوب است، ادامه خواهد داد. با وجود این، آنچه گفته نشده، این است که توافق مطلوب تنها به بهای نفت مربوط نمی‌شود؛ بلکه بهای نفت باید با در نظر گرفتن اینکه هند روابط خارجی خود را به خطر می‌اندازد، کاهش یابد. «مانی شانکار آیار» وزیر نفت سابق هند می‌گوید: اگر امریکا حق تام برای تحمیل تحریم‌های یکجانبه بدون تأیید سازمان ملل دارد، پس هند نیز حق تام دارد تا از ایران انرژی وارد کند... ما همدلی چندانی با دیدگاه‌های قدرت‌های امپریالیستی غرب نداریم که می‌خواهند علیه تمدنی مانند ایران فشارهای اقتصادی وارد کنند. 

پیشنهاد الگوگرفتن از روش اصول‌گرایان
در دیدار نوروزی سیدمحمد خاتمی با هاشمی رفسنجانی، آن دو مباحثی را درباره مهم‌ترین مسائل کشور از جمله آرایش سیاسی انتخابات پیش رو، وضعیت و نحوه حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات و نامزدی چهره حداکثری از سوی این جریان سیاسی، بحث و گفت‌وگو کردند. در این دیدار، سیدمحمد خاتمی به هاشمی رفسنجانی پیشنهاد داد که نامزد انتخابات شود و گفت: بهتر است شما در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی کاندیدا شوید؛ چرا که از نظر بنده، بسیاری از سیاسیون و مردم، شما بهترین گزینه برای ریاست‌جمهوری محسوب می‌شوید. پس از سخنان خاتمی، هاشمی پیشنهاد وی را نپذیرفت و در عین حال پیشنهادی به رئیس‌جمهور دولت اصلاحات داد، اینکه: بهتر است همچون اصول‌گرایان که سازوکار ائتلافی را برای معرفی کاندیدای خود در نظر گرفته‌اند، اصلاح‌طلبان نیز به سمت تشکیل یک ائتلاف بروند. خوب است که اصلاح‌طلبان هم ائتلاف ۲+۱ را با حضور جناب‌عالی و آقایان اسحاق جهانگیری و حسن روحانی تشکیل دهند. هاشمی رفسنجانی ضمن تأکید بر فصل‌الخطاب بودن نظر خاتمی در این ائتلاف، افزود: اگر خروجی این ائتلاف سه‌نفره برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده شما باشید که بهترین حالت برای اصلاح‌طلبان به وجود خواهد آمد؛ در غیر این‌صورت، ضمن موافقت با نامزدی یک نفر از بین اسحاق جهانگیری و حسن روحانی، از آن‌ها حمایت کنید!

غربی‌ها درک دقیقی از اوضاع سوریه ندارند
 تحلیل‌گر و نویسنده سرشناس انگلیسی، به‌تازگی با اشاره به دروغ‌پردازی رسانه‌های بیگانه درباره بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، ادعای این رسانه‌ها درباره قدرت‌طلبی بشار و کشتار مردم سوریه را رد کرد. «رابرت فیسک» طی یادداشتی در روزنامه ایندیپندنت نوشت: در حالی که بیش از هفت هزار زندانی سوری به مناسبت آزادی این کشور از یوغ استعمارگران فرانسوی آزاد شده‌اند، رسانه‌های خارجی به‌دروغ ادعا می‌کنند که «بشار اسد فردی جاه‌طلب است. واقعیت این است که کشورهای غربی، تنها آن دسته از حکام عرب را که «فرمانبردار» هستند، می‌پذیرند.» این نویسنده انگلیسی می‌گوید: ما از درک حقیقت روند امور در خاورمیانه عاجزیم؛ ما طرف‌هایی چون قطر، عربستان و دیگر مدعیان طرفداری از آزادی و آمریکا را نمی‌شناسیم. ما هنوز طرف‌هایی را که از آن‌ها بیزاریم، خوب نشناخته‌ایم و درک نمی‌کنیم؛ ما اینک به تماشای کشورهای عربی‌ای نشسته‌ایم که به‌صراحت با نظام بشار اسد خصومت می‌ورزند و با تمام توان، تسلیحات به این کشور می‌فرستند و من این جنگ را یک جنگ فرقه‌ای و مذهبی تمام‌عیار می‌دانم.
واقعیت امر آن است که هدف از حمله و جنگ عیله سوریه، ایران است و این همان هدف اسرائیل از حمله به حزب‌الله لبنان در سال 2006، بود؛ هدفی که عبارت است از تضعیف و ازهم‌گسیختگی ایران. هرچند بر خلاف انتظار، اسرائیل بازنده آن جنگ بود.»
تحلیل‌گر انگلیسی در پایان آورده است: قدرت مورد توجه در این میان، ارتش بشار اسد است و کسی نمی‌داند که این ارتش چه وقت بر اثر ضربات دشمنان تضعیف می‌شود. با توجه به این حقیقت، دولتمردان غرب و دیپلمات‌ها، تحلیل‌گران، اندیشمندان و نظریه‌پردازان سبک‌مغز آن‌ها، باید در جست‌وجوی یک «گوی شیشه‌ای» باشند که آینده را برای آن‌ها پیش‌بینی کند.
 

    * اخبار کوتاه
* مفتی تونس با اشاره به اعزام شانزده دختر از این کشور به سوریه تحت عنوان «جهاد نکاح»(!) فراخوان‌ها برای «جهاد» در سوریه را اشتباه بزرگ دانست و تأکید کرد: «جهاد نکاح» یکی از انواع فحشا و زنا است.«شیخ عثمان بطیخ» مفتی تونس، گفت: همه اطلاعات و دلایل نشان‌دهنده آن است جوانان تونسی که به جنگ در سوریه کشانده می‌شوند، فریب خوردگانی هستند که مغز آن‌ها شست‌وشو داده شده است.
* گروه مشاور خاتمی، متن نامه‌ای را تنظیم کرده‌اند که در آن، دلایل نیامدن خاتمی در انتخابات ریاست‌جمهوری بیان شده است. تاکنون چندین بار متن این نامه تغییر کرده است. برخی مخالف معرفی گزینه حداقلی از سوی خاتمی هستند و برخی دیگر معتقدند اعلام قهر و یا شرط گذاشتن برای نظام، اوضاع اصلاح‌طلبان را بدتر از آن چه هست خواهد کرد.
* نیویورک‌تایمز در گزارشی نوشت که دولت واشنگتن قصد دارد هفته آینده قرارداد فروش اسلحه به متحدانش در خاورمیانه را به ارزش ده میلیارد دلار نهایی کند! به گزارش این روزنامه آمریکایی، هدف از این اقدام، تقویت توانایی دفاعی متحدان آمریکا از جمله رژیم صهیونیستی، عربستان و امارات متحده عربی در مقابل تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران است و آمریکا متعهد شده است که برتری نظامی صهیونیست‌ها را در قیاس با دیگر کشورهای منطقه حفظ کند!

مجاهد سایبری...
ما را در سایت مجاهد سایبری دنبال می کنید

برچسب : سوریه,ایران,مجاهدسایبری,آمریکا شهرامام, نویسنده : گمنام mojahedsy بازدید : 262 تاريخ : دوشنبه 2 ارديبهشت 1392 ساعت: 12:48